zaterdag 21 mei 2011

Het eerste "Jonatan Academie"-filmpje is klaar!

De Khan Academy is een idee van een jonge Amerikaanse ondernemer. Hij maakt filmpjes over de leerstof van het secundair en zet ze op YouTube. Het leek ons een geweldig idee om de schema's die zo typisch zijn voor de wiskunde- en taallessen van Jonatan ook om te zetten naar video's. Want zo kunnen mama en papa zien en horen hoe de juffen de dingen uitleggen in de klas.
Het leek ons nog toffer als niet de juffen, maar de leerlingen zélf aan hun leeftijdsgenoten uitleg geven. Want iedereen weet dat iets uitleggen de beste manier is om iets door en door te begrijpen. En de computervaardigheden die ze in dat proces leren zijn al even waardevol.

Daarom dachten de leerlingen van de klas van juf Annick Janssens (de vlinderklas) heel goed na over een onderwerp uit hun onthoudmap en hoe ze dit ook alweer moesten uitleggen. Dat bleek een geweldige denkoefening te zijn en de gesprekken die de teams hadden waren al een succes op zich.

Maar noch ICT-coördinator Bram, als juf Annick hadden kunnen voorstellen hoe snel en vaardig de kinderen aan de slag zouden gaan met het programma Microsoft Powerpoint om hun schema om te zetten naar een digitaal schoolbord.

Kjenta, die het omzetten naar de computer zonder haar (jammergenoeg zieke) kompaan Julie moest doen,  was als eerste klaar met haar presentatie en sprak de uitleg in als een echte juf. Geniet mee van haar uitleg over het cijferend optellen met onthouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je reageren? Heel fijn.
Typ je reactie in het tekstvenster en kies vervolgens in het onderstaand keuzemenu "Reageer als" voor de optie "Naam/URL".
Het is voldoende om je (voor)naam in te vullen om een geldige reactie te plaatsen.
Alle reacties worden de leerkracht gecontroleerd voor ze verschijnen. Dit doen we om SPAM en ongewenste berichten te vermijden. Wees dus niet ongerust dat jouw bericht niet onmiddellijk verschijnt.