maandag 6 februari 2012

Auti-weetje: informatie over ASS op het internet

Kinderen met autisme ontwikkelen elk op een bijzondere manier.  Zo verloopt bijvoorbeeld de sociale ontwikkeling anders bij een kind met ASS.  In het omgaan met kinderen met ASS is het begrijpen van de stoornis belangrijk. Informatie over ASS is dan ook essentieel om een kind met autisme te kunnen leren kennen en begeleiden.
Op internet zijn er erg veel interessante links terug te vinden over ASS.

We zetten er een aantal op een rijtje:

* Participate Autism: www.participate-autism.be
Deze website werd ontwikkeld door vzw Participate!, een groep wetenschappers die gespecialiseerd is in autismespectrumstoornissen. Ze geven informatie, tips, voorbeelden, videofragmenten, … over ASS. De site bestaat uit 3 delen:
- Autisme begrijpen
- Mijn kind helpen in zijn ontwikkeling
- De omgeving ondersteunen

* Autisme Centraal: www.autismecentraal.com
Autisme Centraal is een centrum dat informatie verzamelt over autisme. Ze geven een ruim aanbod aan avondlezingen en opleidingen. Verder kan je via de webshop boeken en dvd’s bestellen over autisme.

* Vlaamse Vereniging Autisme: www.autismevlaanderen.be
De Vlaamse Vereniging Autisme (VVA) is een ouder- en familievereniging die voor de belangen van mensen met een autismespectrumstoornis en hun onmiddellijke omgeving strijdt. De VVA verzorgt studiedagen, praatgroepen, activiteiten, …

* Sclera: www.sclera.be
Op de website van sclera kan je honderden pictogrammen terugvinden. Zeer handig om zelf een stappenplan of schema te maken voor je kind.

* Sociaal bij de hand: www.sociaalbijdehand.nl
Op sociaalbijdehand.nl vind je een aantal bruikbare stappenplannen. Bv. Hoe kan ik omgaan met verliezen? Wat moet ik doen als mijn vriend gepest wordt?

Veel surfplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je reageren? Heel fijn.
Typ je reactie in het tekstvenster en kies vervolgens in het onderstaand keuzemenu "Reageer als" voor de optie "Naam/URL".
Het is voldoende om je (voor)naam in te vullen om een geldige reactie te plaatsen.
Alle reacties worden de leerkracht gecontroleerd voor ze verschijnen. Dit doen we om SPAM en ongewenste berichten te vermijden. Wees dus niet ongerust dat jouw bericht niet onmiddellijk verschijnt.