zaterdag 16 juni 2012

De General Manager van Microsoft op de Jonatan schoolbanken


Op 14 juni zat er een heel speciale leerling op de schoolbanken in onze school. Niemand minder dan General Manager van Microsoft Belgium, Philippe Rogge, kwam samen met de leerlingen een lesje Kodu Game Lab volgen op school.

De kinderen van de klassen van juf Heidi en meester Pieter die eerder dit jaar werkten met het programma demonstreerden hoe zij zelf een computergame leerden programmeren. In deze les leerden ze hoe ze een spel tegen de klok konden maken waarbij het computerrobotje binnen de minuut 10  appeltjes moest opeten. Daarvoor creĆ«erden ze zelf een wereld, programmeerden ze zelf een boom die als "klok"dient en gaven ze het robotje de juiste code mee om het te besturen en appeltjes te laten eten.

Achteraf praatten meester Bram en meneer directeur met de mensen van Microsoft die erg onder de indruk waren van het programmeertalent van de kinderen. En wij, waren erg blij dat we van de top van het bedrijf mochten vernemen hoe zeer Microsoft begaan is bij onderwijs.

Dit is dan ook een goede gelegenheid om Microsoft te bedanken voor de steun die we al enkele jaren krijgen via SocialWare. Microsoft en enkele andere partners voorzien namelijk bijna gratis licenties van hun Office producten voor scholen voor buitengewoon onderwijs. Op deze manier kan onze school al enkele jaren gratis gebruik maken van de topprogramma's als Microsoft Word en PowerPoint.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je reageren? Heel fijn.
Typ je reactie in het tekstvenster en kies vervolgens in het onderstaand keuzemenu "Reageer als" voor de optie "Naam/URL".
Het is voldoende om je (voor)naam in te vullen om een geldige reactie te plaatsen.
Alle reacties worden de leerkracht gecontroleerd voor ze verschijnen. Dit doen we om SPAM en ongewenste berichten te vermijden. Wees dus niet ongerust dat jouw bericht niet onmiddellijk verschijnt.