zaterdag 9 juni 2012

De speech van Caro

Onlangs werd er een winkeltje geopend op onze school. Een echte kruidenier waar kinderen producten (enkel de verpakking) kunnen kopen met "echt speelgoedgeld". Met dit winkeltje oefenen de kinderen allerlei vaardigheden voor rekenen: schattend rekenen, optellen en vermenigvuldigen. Zelfs gewichten en maateenheden worden ingeoefend door te winkelen in "Bij Marcel". Terzelfdertijd leren kinderen inschatten hoeveel producten kosten en waar ze op moeten letten bij het winkelen. En door "winkeltje te spelen" oefenen ze hun mondelinge vaardigheden.
Kortom... zo'n lokaal omgevormd tot winkeltje, daar valt heel wat te leren. Dikke proficiat aan juf Annick en juf Heidi die het initiatief namen voor de winkel en hartelijk dank aan alle leerkrachten die mee hielpen om hun idee te realiseren.

Toen het winkeltje "Bij Marcel" geopend werd, was het Caro die de officiƫle openingsspeech deed. Maar niet alleen had ze de moed om voor de directeur, Marcel, de leerkrachten en de leerlingen haar toespraak te houden. Ze had die ook helemaal zelf uitgevonden en geschreven.
Wij vonden in ieder geval dat zij dat schitterend deed.

Natuurlijk zijn jullie benieuwd naar wat Caro nu eigenlijk vertelde. Daarom kan je hier onder haar speech nalezen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je reageren? Heel fijn.
Typ je reactie in het tekstvenster en kies vervolgens in het onderstaand keuzemenu "Reageer als" voor de optie "Naam/URL".
Het is voldoende om je (voor)naam in te vullen om een geldige reactie te plaatsen.
Alle reacties worden de leerkracht gecontroleerd voor ze verschijnen. Dit doen we om SPAM en ongewenste berichten te vermijden. Wees dus niet ongerust dat jouw bericht niet onmiddellijk verschijnt.